Петък, 23 Февруари 2024 г.

В Силистра откриха облагороденото междублоково пространство "Под Ореха _Място"

В рамките на конкурс "(ПРЕ)СЪЗДАЙ СВОЕТО ЕКО _МЯСТО", организиран от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", за 7 дни бе преобразено пустеещо междублоково пространство по улица "Филип Тотю" в Силистра. Екипът на Сдружението успя да вдъхнови и ентусиазира хората от квартала, които вложиха време, енергия и доброволен труд в облагородяването на прохладното местенце под големия орех.

Паркова мебел от палети, саксии и ограда от гуми, комплект шезлонги за разкош – всичко това, аранжирано с красиви цветя, е крайният резултат от съвместната дейност.

"ПОД ОРЕХА _МЯСТО" е отличен пример и нагледно доказателство за това как местните общности могат да осъществяват малки намеси в градската среда и да превръщат пространствата около тях във функционални и предпочитани зони.

Вчера, 03 септември, младите таланти от Център за Музика и Изкуства "Мегатон" зарадваха хората от квартала с музикална програма от тематични ЕКО песни.

От сдружението изказват специални благодарности към Община Силистра за бързата реакция по монтиране на осветление на новото _Място, както и към "Алфадом Дизайн" ЕООД, участвали в изработката на комплектите от маси, пейки и столове от палети.

"Под ореха _Място" е поредна инициатива по проект "Партньорство за красива и чиста България", част от дългосрочната програма _Място България на @Сдружение "БГ Бъди активен". Проектът обхваща градовете Силистра, Пловдив, Варна, Шумен, Добрич и Северното Черноморие и се осъществява с подкрепата на Фондация "Кока Кола".

Местен партньор е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра".

Facebook коментари