Петък, 12 Август 2022 г.

Силистренският рокаджия Иван Неделчев представи първия си албум

Вчера, на 2 септември в зрителната зала на Младежки дом Силистра при голям интерес от страна на почитатели и приятели първия си албум "Моето Ивангелие" представи Иван Неделчев, ръководиктел на Рок клуб "Силистарс" при НЧ "Доростол". Проявата бе заедно с община Силистра с кмет д-р Юлиян Найденов. Поздравление по случая бе изпратено и от областния управител Ивелин Статев. Различни фирми също станаха съпричастни към втората неформална част на тържеството.

Албумът съдържа 42 песни в различни стилове: блус, рок, хард рок, ска, балада, реге и фолк, създадени по различни поводи и събирани 20 години. Като учител по физическо възпитание и в отдела за култура на силистренската община е работил в годините на своята трудова кариера 55-годишният възпитаник на спортното училище във Велико Търново и на НСА София.

На песента "Прегръдка" със съдействието на Община Силистра е направен и видеоклип. Автор на текста на песента е известният силистренски поет Любен Дашев. Освен изява на автора с няколко песни за участие във вечерта бяха поканени и неговите приятели: Милко Добрев, Елисавета Лаловска, Петър Славов и Фънки с неговата група "Черно фередже". Гости от София, Русе, Варна, Разград и Добрич.

Иван Неделчев е известен с прозвището Нафталина, както се казваше една от рок групите създадени от него, както по-често прибавят към неговата визитка е един от най-упоритите музиканти в Силистра, които се занимават с рок музика. През неговата рок бърлога са минали много рок групи и известни изпълнители.

В момента е ръководител на 4 рок групи: "Дивите лебеди", "Интензивен сектор" , "Графит" и още една младежка, репетираща към НЧ "Доростол-1870" .

По текста и снимките на Николинка Николова, Фейсбук

Facebook коментари