Събота, 26 Септември 2020 г.

Най-старото в Силистра читалище откри...читалня

В деня на рождението на първото в Силистра читалище ("Надежда") 1.09.18701 г., но 150 години по-късно настоятелството на НЧ "Доростол-1870" обяви старта на нови свои дейности, възстановявайки...читалищна читалня в една от залите на третия етаж в сградата, известна като Младежки дом.

За кратко време през ваканционния месец август в читалището са получени като дарение общо 2 131 книги с автори български класици и световни творци, енциклопедии, речници, специализирана литература и списания.

Гости на тържеството бяха отговорни представители на община Силистра - от политическия екип на кмета, от общинската администрация и др. Както още дарители, сред които и Клуб на учителя-пенсионер "Иван Байчев, и приятели на читалището от РБ "Партений Павлович", от състави на читалището. Благодарност към присъстващите и дарителите поднесе Маргарита Любомирова - председател на НЧ "Доростол", чийт юбилей предстои.

Областният управител Ивелин Статев също изпрати поздравителен адрес до настоятелството на читалището, отбелязвайки в него значимостта на народополезното дело.

Facebook коментари