Неделя, 11 Юни 2023 г.

Рано тази сутрин стартира масовото колоездачно приключение Дунав Ултра

От Видин в 6:00ч., тази сутрин започна старта на участниците в ежегодното масово изминаване на маршрута Дунав Ултра- Следвай реката 2020.

В следващите дни очакваме над 90 колоездачи от България и Румъния да преминат последователно през: Лом, Козлодуй, Мизия, Оряхово, Гулянци, Никопол, Белене, Свищов, Две могили, Русе, Тутракан, Силистра, Добрич, Ген Тошево и Дуранкулак.

Най- възрастният участник, 72 годишният Петър, сподели че е готов да колоезди между 8 и 10 часа по около 100/120 км на ден. Общо 9 индивидуални колоездачи са в категорията за изминаване на 730 километровия маршрут за под 48 часа. Кой от тях ще измине маршрута най- бързо можем да следим на:https://events.loggator.com/DunavUltra-2020 .

Жителите в опоменатите контролни точки по маршрута за поредна година следят събитието и очакват преминаващите велосипедисти, за да ги поздравят. Екип на Дунав Ултра и кмета на Дуранкулак ще посрещнат първият изминал най- бързо маршрута, за да му връчат сертификат. Такъв ще бъде връчен на всички изминали успешно маршрута и достигнали успешно до западната табела на с. Дуранкулак според собственото си темпо и план за преход.

Facebook коментари