Вторник, 27 Февруари 2024 г.

Водят се преговори за бак – платформа за превоз на коли и пътници между Тутракан и Олтеница

Кметовете на Община Русе Пенчо Милков и на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов са имали среща с почетния консул на Република България в Плоещ Росен Русев, съобщиха от пресцентъра на община Русе.

Обсъдени са били възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево, изграждането на втори мост над река Дунав при Русе и бак – платформа за превоз на коли и пътници между Тутракан и Олтеница.

Кметът на Община Русе е подчертал необходимостта от намаляване на трафика по Дунав мост. С изграждането на фериботна връзка, към която да се насочват тежкотоварните автомобили, ще се облекчи придвижването на леки коли по мостовото съоръжение. Преминаването на автомобили към Румъния през Тутракан също ще намали трафика в източна посока.

Според Пенчо Милков и Русе и Тутракан работят интензивно и съвместно за развитието на целия регион, което несъмнено ще се отрази и на икономиката на двете общини.

Почетният консул на Република България в Плоещ Росен Русев е изразил желанието си активно да работи с румънските власти за постигането на тези цели.

Facebook коментари