Сряда, 02 Декември 2020 г.

Международният конкурс "Речни ноти" се проведе за 19-ти път в Тутракан

Завърши деветнайстото издание на международен конкурс "Речни ноти", провел се в Тутракан.Над 350 бяха подалите видеа с изпълнения и заявки за участие - освен от България, още от Египет, Гърция, Турция, Казахстан, Словакия, Полша, Киргизстан, Таджикистан, Украйна и Северна Македония.

Организатори на конкурса бяха Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности – Тутракан.

Журито се състоеше от председателят - Хайгашод Агасян и членове Димчо Рубчев Николай Текеиев, Атанас Стоянов и Васил Делиев.

След проведената "Война на гласовете", 18-годишният Александър Петров от гр.Добрич е тазгодишният носител на Гран При от Международния конкурс "Речни ноти", който завърши на 22 август в Тутракан. Александър е ученик в Немската езикова гимназия "Гео Милев" в добруджанския град. Освен, че пее прекрасно, той пише стихове и музика за песни на свои приятели. Мечтата му е да следва Медицина.

За своите изпълнения с Наградата на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов бе отличена Стефани Маринова, а носител на специалната награда на почетния гражданин на Тутракан Стиф Харалампиев е Димитрина Германова.

Facebook коментари