Събота, 27 Февруари 2021 г.

Затварят улиците около катедралния храм в Силистра заради погребението на Доростолският митрополит Амвросий

Със Заповед на кмета № 1217/ 20.08.2020г. се ограничава движението на моторни превозни средства, на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 19, ал. 1, т. 2, ал. 2, т. 5 и чл. 23 от Закона за пътищата и чл. 3, ал. 1, т. 5 от Наредбата за организация на движението на територията на Община Силистра, във връзка с извършването на заупокойна Света литургия и поклонение пред тленните останки на Негово Високопреосвещенство Доростолския Митрополит Амвросий в православният храм "Св.св. Петър и Павел" в град Силистра, както следва:

1. На 21.08.2020 г. /петък/, в часовете от 08:00 ч. до 13.00 ч., да бъдат затворени за движение на МПС ул. "Христо Смирненски", ул. "Софроний Врачански", ул. "Евлампия Стоева" и ул. "10-ти февруари", в следни участъци:
• ул. "Христо Смирненски" – от кръстовището с бул. "Симеон Велики" /пред сградата на т.нар. Профсъюзи/ до кръстовището с ул. "Капитан Мамарчев";
• ул. ""Софроний Врачански" – от кръстовището с ул. "Кеворк Арабаджян" до кръстовището с ул. "св.св. Кирил и Методий";
• ул. "Евлампия Стоева" – от кръстовището с ул. "Христо Смирненски" до кръстовището с ул. "Цар Самуил";
• ул. "10-ти февруари" – от кръстовището с ул. "Христо Смирненски" до кръстовището с ул. "Капитан Мамарчев".

2. Движението на МПС на служебните лица да се извършва еднопосочно, през ул. "Христо Смирненски" – от кръстовището с бул. "Симеон Велики" /пред сградата на т.нар. Профсъюзи/ до ул. "Капитан Мамарчев"

3. Забранява се спирането на пътни превозни средства в горецитираните участъци, като не се допуска паркиране и продължителен престой, който да възпрепятства преминаването на МПС на служебните лица, участващи в литургията и поклонението.

Заповедта не важи за автомобили със специален режим на движение.
Настоящата заповед да се връчи на РУ "Полиция" – Силистра, както и до заинтересованите лица за сведение и изпълнение.
Контрол по изпълнение на същата възлагам на Началник – отдел "Инспекторат" при Община Силистра.

Facebook коментари