Сряда, 02 Декември 2020 г.

Опасни дупки на улица в Силистра

Ремонт на опасни дупки на улица в Силистра възмути жители от квартала, защото в едната дупка бяха нахвърлени керемиди и пръст, разбираме от репортаж на бТВ.

Уличката е единствен вход и изход за десетки автомобили, които преминават всеки ден.

"Между две шахти има огромен кратер – дълбок е сигурно 1,5-2 метра и толкова е широк. Асфалтът се държи на магия в момента", споделя Валери Стойчев. Стефка Количкова също е разтревожена от празното място под асфалта и има защо.

"Видях, че дупката се отвори преди 40 дни. Очаквах, че някой ще я запълни, но уви. Тогава реших да отида лично да подам сигнал общината и да се реши проблема", казва жената.

След като неколкократно подава сигнал, кметът на общината разпорежда пропадналото пространство да бъде запълнено. "Излязох, видях една кола на общината с четирима работника. И носят два чувала пълни с цигански керемиди и счупени плочки, 2-3 чувала, хвърлиха ги в дупката барабар с чувалите", обясни Валери Стойчев.

Отивайки на място, работниците установяват, че ремонтът не е по възможностите на общинското предприятие, затова община Силистра наема външен изпълнител с подходяща техника да направи съответния ремонт, който ще бъде направен в близките един-два дни.

Дотогава жителите на квартала са решили да предупреждават шофьорите, които минават оттам. И очакват всеки момент асфалтът да пропадне.

видео и снимки: btvnovinite.bg

автор: Любомир Добрев

Facebook коментари