Събота, 10 Декември 2022 г.

Научни работници, музейни специалисти и краеведи от Силистра ще представят разработки на научен форум в Балчик

Дузина силистренци научни дейци, музейни работници и краеведи се подготвят за участие в тазгодишното Шесто издание на Международен форум "Българско наследство", който ще се проведе в Балчик на 26, 27 и 28 август т.г., съобщават от пресцентъра на областния управител в Силистра. Те ще представят с 5-минутни резюмета свои научни съобщения, изследвания и разработки, свързани с 80-ата година от подписването на Крайовския мирен договор през 1940 г., благодарение на който Южна Добруджа - в това число област Силистра и домакинът Балчик, както и други знакови населени места от Добруджа - са възвърнати по мирен начин към България.

Участието на представители на Крайдунавска Добруджа в тази уникална проява е възможност на аудиторията да научи повече за паметниците и за книжнината, като и за съхранените спомени в област Силистра, свързани с тези паметни събития.

По традиция участниците във форума в Балчик са научни дейци, журналисти и гости от университетските центрове в България, както и от средите на българската диаспора в Румъния и Украйна.

Facebook коментари