Събота, 04 Декември 2021 г.

Заведения от Силистра се присъединиха към инициативата #БезОтпадъци

Към каузата #БезОтпадъци се присъединиха и част от заведенията в град Силистра. Екипът на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" предостави безвъзмездно за ползване 120 литрови кошове за разделно събиране на пластмаса на ресторанти и барове, в чиято ежедневна дейност се генерира пластмасов отпадък. Така, събраната пластмаса ще попадне на правилното място – в големите жълти контейнери и ще продължи пътя си към рециклирането.

"Благодарим на заведенията, които прегърнаха идеята и показаха отговорно отношение към околната среда, давайки заедно с нас добрия пример! Надяваме се това да подейства заразително и върху голяма част от клиентите, като заостри вниманието им върху важната тема за правилното изхвърляне на отпадъците. Това е поредното доказателство, че малките, но отговорни стъпки, водят до големи резултати!" се казва в съобщение до медиите на СНЦ-то.

В инициативата са се включили следните силистренски заведения: ресторант "Мерси", ресторант "Уникато", снек бар "Бохеми", пицария "Болярки", пицария "Стоп", ресторант "Сладост" и бистро "Амигос".

Инициативата е част от проекта "Партньорство за красива и чиста България" на Сдружение BG Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Фондация "Кока Кола". Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра".

Facebook коментари