Четвъртък, 24 Септември 2020 г.

Летището в Брюксел въвежда задължително изследвания на място за Ковид-19 на пристигащите от област Силистра

Пътниците, пристигащи на летището в Брюксел, ще имат възможност да се изследват на място за Ковид-19. Това съобщиха представители на аерогарата, цитирани в местни медии.

Уточнява се, че данните от изследванията ще бъдат готови за три часа. Онези, които пристигат от "червени" зони, като област Силистра, са задължени да се подложат на изследване, ще плащат за теста по 46,81 евро. За останалите цената ще бъде 135 евро - двойно повече, отколкото за изследване на полимеразна верижна реакция (PCR).

Според последните решения на белгийското външно министерство, пристигащите от два региона в България - Североизточен (областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен) и Югозападен (областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София), подлежат на задължително изследване и на карантина по преценка на съответната община.
Преди пристигането си в Белгия пътниците са длъжни да попълнят формуляр, в който да посочат точно къде са били в последните две седмици.

Пристигащите трябва да знаят още, че маските вече са задължителни по улиците на Брюксел. Това е поредното затягане на ограниченията, обявено от регионалното правителство с комюнике малко преди 7 ч. местно време.

Facebook коментари