Сряда, 23 Септември 2020 г.

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на цялата Силистренска област

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на цялата Силистренска област, тя е насочена срещу битовата и икономическа престъпност.

Участие в нея са взели и представители на Инспекцията на труда, поясни старши комисар Юлиян Караславов, директор на ОД на МВР - Силистра, на брифинг даден заедно с говорителя на прокуратурата в Силистра - Ивелин Чафаланов и Окръжния прокурор Теодор Желев.

Проверени са били десетки търговски обекти за укрити акцизни стоки, алкохол и наркотици, допълни той. Резултати от операцията полицията ще предостави утре.

Както писахме по-рано Главният прокурор Иван Гешев беше днес в Силистра.

След срещата в прокуратурата станаха ясни още подробности от посещението му в крайдунавския град. Той е обсъдил приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

След работните срещи в областния град главният прокурор направи проверка на сградния фонд, материалната база и условията при които работим, съобщи окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев. Също така той е проследил и извършващата се днес специализирана полицейска операция

Facebook коментари