Сряда, 23 Септември 2020 г.

Добро е общото състояние на двамата духовници в Силистренско с коронавирус

Двама духовници в Силистра са с положителни проби за коронавирус, както съобщихме по-рано от "Кворум-Силистра", за което имахме неофициална информация.

Информацията от днес е, че свещенослужителите са в добро общо състояние. От Светия синод не знаели за този случай, научили от журналистите.

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий и Ставрофорен иконом Добри Чаков са настанени в инфекциозното отделение на местната многопрофилна болница, където с коронавирусна инфекция се лекуват още четирима души.

Според източници на медията заразяването е станало най-вероятно по време на храмовия празник на църквата в Силистра - Петровден, когато много местни граждани са се включили в честванията, и в последвали срещи с други духовници.

В православния храм "Св.св. първоапостоли Петър и Павел" са взети всички санитарно-хигиенни мерки. Прави се дезинфекция периодично. Издирени са и контактните лица на духовниците.

Митрополит Амвросий, който е на 78 г., има и придружаващи заболявания. Това е първият висш клирик на БПЦ, заразен с COVID-19. Отец Добри чества тържествено своята 70-годишнина в началото на месец юли. Той също има сериозно хронично заболяване.

Facebook коментари