Понеделник, 17 Февруари 2020 г.

Близо 1700 са личните карти на граждани от Силистренска област с изтичаща валидност през януари 2011 г.

Шестмесечният срок за удължаване на валидността на личните карти и свидетелствата за управление на МПС важи само за документите, изтичащи до края на 2010 г., съобщават от ТЗ "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Силистра. Това означава, че автоматично ще бъде продължена валидността на лични карти и шофьорски книжки, изтичащи до 29 декември 2010 г. Те ще важат още 6 месеца след датата на валидността им, и то единствено на територията на България. До 30 дни след изтичане на този 6-месечен срок гражданите трябва да подадат заявление за издаване на нов личен документ, в противен случай подлежат на административна санкция.
Валидността на личните карти и свидетелствата за управление на МПС с изтичащ срок през 2011 г. обаче няма да се удължава. Т.е. до 30 дни след изтичане на валидността на личните им документи гражданите трябва да подадат заявление за нови. Справка от ТЗ "Български документи за самоличност" показва, че през януари 2011 г. изтича валидността на 1641 лични карти на граждани от Силистренска област, а за цялата година броят им е 24 153.
Около 4000 пък са жителите на областта, които не са подменили личните си карти след изтичане на допълнителния 6-месечен период на валидност.
Припомняме задължението на гражданите в 30-дневен срок след изтичане на валидността на личните карти и свидетелствата за управление на МПС да подадат заявление за нови. В противен случай подлежат на административна санкция - глоба в размер от 20 до 150 лв.

Facebook коментари