Сряда, 08 Декември 2021 г.

Екоинпекцията наложи глоби на двама общински кметове и три силистренски фирми

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе наложи глоби за 17 500 лева с наказателни постановления заради чистотата на двама общински кметове от Силистренско и три фирми от областта, става ясно от справката за контролната дейност на екоинспекцията през месец юли.

Глоба от 4 000 лв. е наложена на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед за това, че не е предприел мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени места и създаване на незаконни сметища.

Глоба от 500 лв. е наложена на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов за това, че не е извършил съгласуване на дейност в защитена територия.

Глоба от 7 000 лв. е наложена на фирма "Товарни превози" АД, гр. Силистра за това, че извършва дейности с отпадъци без разрешителен документ по Закона за управление на отпадъците.

Глоба от 3 000 лв. е наложена на фирма "Алфа Клийн" ЕООД, гр. Силистра за това, че не води отчетност на отпадъците.

Глоба от 3 000 лв. е наложена на фирма "Калатея" ООД, гр. Силистра за това, че изхвърля отпадъчни води от производствена дейност в нарушение на емисионните норми определени за сектор "производство на млечни продукти".

Facebook коментари