Събота, 26 Септември 2020 г.

Пари са в основата на раздора довел до убийство в ситовското село Искра

15-годишен от ситовското село Искра е задържан за убийството на свой съселянин. Драмата се е разиграла в петък. Сюжетът е класически. Двама мъже, единия макар и невръстен, сядат да пият. Възниква спор за пари и по-младият наръгва с нож по-стария. Жертвата умира в линейката на път за болницата. Заподозреният в убийство е в ареста за 72 часа.

Хора от селото разказват, че убитият Джамал Мюстеджеб живеел сам отскоро. До скоро за него се е грижила сестра му. Човекът е бил инвалидизиран. Помагали са му от кметството. Получавал е и безплатен обяд. Сестра му е заминала за Германия пред две седмици. Преди това е успяла да му подготви документи, за да мине ТЕЛК. В петък е получил първата си пенсия. Живеел близо до къщата на момчето, чиято фамилия е Капанджиев. Вечерта седнали заедно в домашна обстановка да се почерпят. Техни съселяни разказват, че младежът поискал пари, но получил отказ. Алкохолът помогнал да се нажежи обстановката и да се стигне до фаталния удар с нож.

Казват, че младежът е от многодетно семейство. Били четири деца. Социалните служби, Отдел "Закрила на детето" и от селото непрекъснато им помагали. Братът на заподозрения бил настанен в Изправителен дом. Говорят в Искра, че скоро явно ще си правят компания.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Силистра.

информация: "Силистренски бряг"

Facebook коментари