Четвъртък, 24 Септември 2020 г.

В Силистра ще се проведе еднодневен турнир по баскетбол за юноши до 16 години за класиране във "Финалната четворка"

Утре, на 8 август, в Силистра в зала "Дръстър" ще се еднодневен турнир по баскетбол за юноши до 16 г.

Турнирът е част от общо трите полуфинални турнира, останалите са в София и Благоевград, които трябва да определят четиримата финалиста за "Финална четворка".

"Доростол" Силистра, "Ънстопабъл " Добрич и "Етър 49" Велико Търново ще определят двама от финалистите (планираният 4-ти участник в турнира "Локомотив" Горна Оряховица се отказа да участва в него).

Първият мач за деня е от 10.00 часа, когато Доростол играе с Ънстопабъл, в 13.00 часа Ънстопабъл - Етър 49, а последния мач от турнира Етър 49 - Доростол ще се играе от 16.00 часа.

Финала на държавното първенство, във формат "Финална четворка" ще се състои отново във Силистра след 20 август.

В РЗИ Силистра вече постъпило писмо уведомление за провеждането на турнира, защото, както е известно от преди близо месец има "задължителни инструкции към домакини и участващи в първенствата за подрастващи", във връзка с решение на Управителния съвет на БФБ, за да бъдат спазени от домакините и от участващите в първенствата за подрастващи.

Най-важното:

- "По време на срещата в залата могат да присъстват само посочените лица в тимовите листа на двата участващи отбора и длъжностните лица, които обслужват конкретната среща. Участници, включени в списъка за други срещи от същото състезание, нямат право да присъстват в залата по време на срещи, в които техните БК не участват. Забраната важи и за длъжностните лица, назначени за други срещи";

Актуална е изаповед на министъра на спорта Красен Кралев от 31 юли т.г.

- Със заповедта си Кралев прави промени в т.1, б. "р" в Приложение №3, с които се позволява спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител по време на състезания или тренировки.

Мачовете могат да бъдат наблюдавани на живо в Youtube канала на Българската федерация по баскетбол.

Facebook коментари