Събота, 27 Ноември 2021 г.

Юристконсулт поема екоинспекцията в Русе

Адвокат Анатоли Станев е новият директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Русе, съобщиха официално от институцията, която осигурява провеждане на държавната политика по опазване на околната среда на територията и на област Силистра.

49-годишният юрист спечели конкурса, обявен за поста едва четири години след напускането на последния титуляр Лилия Атанасова. В последните три години със заповед на екоминистъра директор бе Любомир Атанасов до провеждане на конкурс.

Анатоли Станев е роден на 4 март 1971 г. и е възпитаник на Английската гимназия "Гео Милев". Завършил е право в Юридическия факултет на Русенския университет и влезе извънредно в Общинския съвет през 2009 г. на мястото на Цветан Георгиев-Гербера от забравената вече партия "Северна лига".

Изборът на Анатоли Станев за директор на екоинспекцията в Русе предизвика доста коментари в социалната мрежа, като преобладаващите мнения са, че на този пост не трябва да бъде юрист, а човек с образование, свързано с екологията. Оказва се, че новият шеф на РИОСВ съвсем не е далеч от темата, тъй като през последните години е бил юристконсулт на "Лубрика".

Facebook коментари