Събота, 26 Септември 2020 г.

Министър Ангелов: Разпоредил съм проверка в Дулово за пациента с пневмония насочен към шуменската болница

След пореден случай на агресия срещу медик, когато близка на пациент посегна на медицинска сестра в шуменската болница, от Нова тв излъчиха репортаж от там.

Мъж с пневмония е пренасочен от Дулово към Шумен, вместо в по-близката болница в Силистра. Пациентът е имал също прекаран инфаркт и антитела за коронавирус.

Директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов признава, че много често към болницата се изпращат пациенти от съседни области. Според него това драстично е увеличило броя на спешните пациенти.

"Това натоварва болницата, защото кадрите са малко и вече са изключително изморени. Липсва ни и част от апаратурата, която може да бъде използвана. Проблемите ни са много", обясни д-р Костов. По думите му често се получават ситуации, при които спешни случаи са изпратени като планови и обратното, което създава много проблеми. Именно такава е ситуацията и с мъжа от Дулово, който е бил насочен към Шумен от личния си лекар.

"Напрежението при нас е денонощно и целогодишно. Проблемът на хората в България е този, че идвайки в Спешното отделение, не знаят какво е спешност. Агресивно е отношението на всички, независимо от пола, възрастта, вероизповеданието. Хората не знаят какво е спешност, искат от нас невъзможното", обясни на свой ред д-р Владимирова от Спешното на МБАЛ-Шумен.

Малко по-късно в предаването "Здравей България" гост бе министърът на здравеопазаването Ангелов, който каза че е разпоредил незабавна проверка по случая.

Facebook коментари