Четвъртък, 29 Октомври 2020 г.

Жени от Дулово и Нова черна са новите 2 случая с положителен тест за коронавирус в Силистренско

От град Дулово и село Нова черна, Тутраканско, са новите два случая с положителен тест за коронавирус в област Силистра, съобщиха от РЗИ. Проверката показва, че те нямат връзка с досегашните семейни огнища в същите населени места, поради което се издирват контактните лица, за да им бъдат взети и на тях проби.

Инспекторите от ведомството продължават да правят тестове на хора от други групи, където вече вирусът е бил проявен. Включително в ДГ "Иглика", където се оказва отрицателна пробата на медицинското лице, където той бе първо проявен. В момента там са в режим на приемане на деца, с които се работи в създадените преди коронавируса групи в условия на засилени противоепидемични мерки и дезинфекция.

Наблюдава се спазването на предписанието за работа и общуване на ГКПП Силистра, където преди няколко дни бе установено огнище на зараза. Дежурните служители на РЗИ мерят температурата както на работещите, така и на преминаващите – предимно участници в транзитния поток от тежки товарни автомобили.

Facebook коментари