Събота, 28 Ноември 2020 г.

Ден на градинаря се проведе в алфатарското село Цар Асен

Празник "Деня на градинаря" се проведе в с. Цар Асен. Организатор е кметство с. Цар Асен с подкрепата на кмета на община Алфатар г-жа Янка Господинова.

За поредна година градинари от цялата община с гордост показаха произведената от тях земеделска продукция. Бяха изработили прекрасни експонати от плодове и зеленчуци традиционно отглеждани в нашия край. От сръчните ръце на участниците бяха изработени пити, хляб, баници. Старанието в изработката на всичко, което може да се направи от брашно си пролича в голямото разнообразие от красота, традиция и българщина.

Участие в празника взеха всички читалища и пенсионерски клубове на територията на община Алфатар, ЦНСТПЛПР Алфатар, ДСХ Алфатар, ЦНСТ1 и ЦНСТ2, КЦД Алфатар, гости от с. Межден и с. Бабук

Кметът на община Алфатар г-жа Янка Господинова поздрави всички участници за въображение и естетически нюх, с които са изработили своите красиви шедьоври и отбеляза, че с всяка изминала година изложбата става все по-богата, пъстра и красива. Пожела на всички присъстващи да продължат да творят със същото желание за радост на всички нас.

Facebook коментари