Сряда, 03 Март 2021 г.

Нови линии "Силистра-Търговище" и "Силистра-Белене" одобри днес Областната комисия по транспорт

Три предложения за маршрутни разписания на нови линии от Републиканската и едно предложение за нова линия от Областната транспортни схеми разгледа на извънредно заседание, на 14 декември Областната комисия по транспорт, информираха от областната управа. Всички предложения бяха от квотата на община Силистра.
1. Комисията откри процедура по съгласуване на нова линия "Силистра-Търговище" от Републиканската транспортна схема, със следното разписание:
- 6:00 ч – тръгва от Автогара-Силистра
- 9:05 ч. – пристига на Автогара-Търговище
- 12:15 ч. тръгва от Автогара-Търговище
- 15:20 ч. – пристига на Автогара-Силистра

2. Второто предложение бе за нова линия "Силистра-Белене", със следното разписание:
– 6:20 - тръгва от Автогара-Силистра
– 10:50 ч. - пристига на Автогара-Белене
– 14:00 ч. - тръгва от Автогара-Белене
- 18:30 ч. - пристига на Автогара-Силистра

Процедурата изисква последователно съгласуване от общините в областта, през които преминават маршрутите, от областния управител на област Силистра и от областните управители на областите, през които преминават линиите, обясни председателят на транспортната комисия Денка Михайлова. Когато са изпълнени тези съгласувателни процедури, предложението за всяка нова линия ще бъде внесено в Републиканската транспортна комисия за одобрение.

3. Комисията гласува да бъде отложено разглеждането на линията "Силистра-Свищов" за следващото заседание. Тогава ще бъдат разгледани отново и двете предложения от квотата на община Силистра по маршрут "Силистра-с.Искра", поради необходимост от корекции в часовете на тръгване.

4. Комисията отхвърли предложението за промяна в маршрутното разписание по съществуваща линия "Силистра-Дулово" с час на тръгване – 12:00 ч. от Автогара-Силистра. Предложението на община Силистра бе автобусът да тръгва 10 минути по-рано от автогара Дулово, т.е. в 13:10, вместо в 13:20. Тъй като се установи, че има застъпване с друга линия, Комисията гласува да остане в сила сега действащото маршрутно разписание.

Комисията взе решение да бъде извършена проверка за стриктното изпълнение на линиите от областната транспортна схема, и най-вече - изпълнението на междинните спирки. Препоръката към общинските комисии бе, да възложат подобни проверки и по отношение изпълнението на линиите от общинските транспортни схеми.

Facebook коментари