Сряда, 28 Февруари 2024 г.

При съседите: След няколко тежки инцидента в Кълъраш забраниха достъпа на велосипедисти в парковете на града

След някои неприятни инциденти, причинени от невниманието на велосипедисти, станали наскоро в парковете на общината, кметството на съседния на Силистра румънски град Кълъраш забрани достъпът на велосипедисти във всички паркове на града.

"За да се предотвратят подобни инциденти, които могат да засегнат безопасността на вас и вашите деца, през следващия период контролът на местната полиция по тази линия ще бъде засилен. Благодаря ви за разбирането и сътрудничеството! Ние приемаме всички идеи, които идват от вас и ви уверяваме, че ще измислим някои нови разпоредби, които ще предотвратят инциденти, които могат да възникнат, но също така ще осигурят достъп до движение, особено на децата ", четем на страницата в социалната мрежа на общината.

Скорошни два тежки инциденти, единия с участие на колело, а друг с участието на електрически скутер, довели до намеса на медицински екипи са били повода за въвеждане на драстичната мярка, която влиза в сила от днес.

Забраната бе посрещната с вълна недоволство в социалната мрежа, това само някои от коментарите:

"Как да обясниш на 8-годишен, че не му е позволено да кара колело в парка, а може само на улицата?"

"Оставам с впечатлението, че пандемията сериозно е засегнала мозъка на управляващите в Община Кълъраш"

"Накрая разбираме как тези в местната полиция оправдават заплатите си от много хиляди леи: като контролират децата, които карат велосипедите си в парка!"

"Красиво!! Можете ли да ни дадете алтернативи? Ако не в парка, къде? Добре, че бездомните кучета се разхождат в парковете... поне ако велосипедистите не са позволени! Може би пред кметството?? Защото е достатъчно голямо място за разходка с колело!"

"Значи опасността е само в парка. Тогава няма опасност на улицата?"

"Не съм съгласен с това решение! Нямаме други възможности, поне трябва да намерим определени решения като в парковете, за да направим някои велосипедни алеи. Къде мога да отида с дете, което се учи да кара колело? Паркови колички в коя категория ли се вписват? Ами скутерите?"

"Но не е ли по-добре да затворите напълно парка?? затворете общите пространства в града и гражданите да останат по домовете си... и мисля, че трябва да сложите и данъка, защото ползваме тротоарите.... и на въздух дишаме в прекрасната ни община... добавяте ли и малко пари към бюджета... какво мислите?"

"Браво казвам затваряйте и улиците на града, че и там имаше много инциденти, нали? И така вече няма да има нужда да ги оправяте :)"

Facebook коментари