Събота, 28 Ноември 2020 г.

Кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, бе избран за председател на УС на Асоциацията на дунавските общини

На форум в Плевен днес кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, бе избран за председател на УС на Асоциацията на дунавските общини "Дунав".
Пред репортер на БТА д-р Найденов заяви, че ще направи нужното да бъде промотиран по-успешно българо-румънският участък на река Дунав. Това е много интересно място, както за инвестиции, така и за туризъм, за опазване и развитие на културно-историческото наследство, подчерта той. За съжаление сега не се използва по най-добрия начин, е убеден кметът на Силистра. Според него трябва да се вземат мерки за развитие на крайдунавския регион, който е прекрасна даденост.

"Говорим за магистрала "Хемус" и за другите магистрали у нас, а много по-рядко говорим за речната магистрала "Река Дунав", отбеляза д-р Найденов. "Българо-румънският участък практически е най-малко използван, което трябва да бъде коригирано и чрез активността на Асоциацията на дунавските общини. Днес коментирахме в Плевен, че всички общини работим по различни проекти за трансгранично сътрудничество. Моята идея е да изработим обща карта, която да бъде общ туристически продукт, който да презентира всички населени места и богатото културно-историческо наследство по река Дунав", допълни новоизбраният председател на УС на Асоциацията на дунавските общини.

Facebook коментари