Събота, 27 Ноември 2021 г.

Стартира областната кампания на открито на Бюрото по труда в Силистра "Новите мерки по Ваша мярка"

От днес, 21 юли (вторник) - в област Силистра в Дулово, Силистра и Главиница, и от утре 23 юли (четвъртък) - в област Силистра в Дулово, Тутракан и Силистра Агенция по заетостта започва поредица от събития, които са част от национална информационна кампания на открито за бизнеса "Новите мерки по Ваша мярка".

Всички 107 бюра по труда в страната ще посрещнат българските работодатели на открито, за да отговорят на техните въпроси за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.

В часовия диапазон от 9.30 часа до 16.00 часа на обявените в кампанията дни и на лесно достъпно място на открито, експертите от бюрата по труда ще бъдат на разположение на представителите на бизнеса за консултации във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3 – проект "Заетост за теб"; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект "КРАТКОСРОЧНА ПОДКРЕПА ЗА ЗАЕТОСТ В ОТГОВОР НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. и стартиралата в сряда (15.07.2020 г.) мярка с нов дизайн 60/40.

В шатрите на Агенцията по заетостта търсещите работа и работодателите, засегнати от кризата, ще получат изчерпателна информация за услугите, които предлагат бюрата по труда, заедно с различните актуални възможности за финансово подпомагане на дейността им. Така те ще бъдат максимално улеснени в избора на точната мярка и точният подход за бързо възстановяване. Експертите от бюрата по труда ще бъдат готови да отговарят на въпроси, да консултират и да дават насоки, за да могат възможно най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да се възползват от подкрепата на държавата.

Facebook коментари