Сряда, 03 Март 2021 г.

Пътуваща изложба разказва в Силистра за "мръсните" тайни на боклука

Визуалният разказ #БезОтпадъци гостува в Силистра

Истории #БезОтпадъци разказват таблата на изложбата, посветена на живота с по-малко отпадъци. Пътуващата изложба провокира гражданите с темата за общата ни отговорност да живеем в чисти и красиви градове. Изложбата е част от дългосрочната програма на "БГ Бъди активен" – "_Място България", целяща да фокусира вниманието на обществото върху нуждата от промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking.

Изложба #Безотпадъци ще направи обиколка из България, като стартира от град Пловдив и ще продължи към Силистра, Варна, Шумен, Добрич. Експозицията на интерактивни модули ще бъде гост на всички градове част от проекта "_Място България", като таблата ще гостуват в рамките на 2 седмици във всеки един град.

В Силистра тя е разположена в изложбеното пространство на Central Park - Silistra (етаж -1, на входа откъм разкопките), от 16 до 29 юли 2020 г.

"Истините за боклука не трябва да остават скрити. Важно е да се говори за проблемите открито и осъзнато, въпреки че понякога истината е наистина грозна и стряскаща" - смята Димитър Караджов от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра".

"Показвайки добрия пример, искаме да борим негативните неща. Освен полезни съвети и решения за това как да рециклираме, как да намалим отпадъците си в ежедневието и как да променим средата около нас, споделяме реален пример от Пловдив – кампанията "Искам да съм пейка", която насърчава разделното събиране и рециклиране на пластмасови опаковки.", сподели Миглена Илиева от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра"

Изложбата е плод на съвместната работа на сдружение "БГ Бъди активен" с дизайнерите от графично студио ПУНКТ. Общо 16 са визите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането, грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и ги мотивира да следват този модел в ежедневието си.

Facebook коментари