Сряда, 05 Август 2020 г.

В Силистра ще съчетаят предизивикателството на дегустацията на вино с рисуване

Днес от 19.00 часа в залата за арт занимания на ул. Добруджа" 18, намиращ се в Ирлански пъб РИЛА ще се проведе експеримент-предизвикателство "Арт & вино" - една проява на художничката Елена Маркарян и на Изба на колела "Пинк пеликан".

Вместо обяснението към поканата във Фейсбук: "Усещането да полетиш на крилете на вдъхновението с четка и вино в ръка е неповторимо! Всяка нарисувана от теб картина заживява свой живот, а споделените емоции с прекрасни. Артистичните таланти могат да бъдат така вълнуващи".

Наскоро Елена представи свои картини в силистренската библиотека, като откриването на изложбата стана пред самата съкровищница на книгите, при това във вид на "богата и динамична сцена" с участието на балет "ЛИДЕНС".

В началото на 2018 г. нещо небивало в крайдунавска Силистра сториха братята Боян и Марио Боеви от новосъздадената Винарска изба на колела "Пинкпеликан". Тогава те проведоха конкурс за етикет на вино с актуалнасвоя марка и 2 години по-късно вече имат своя 6-и медал, този път спечелен в град Франкфуртв Германия като участници един от най-големите международни форуми.

Facebook коментари