Сряда, 03 Март 2021 г.

Роденият в Силистра психоаналитик д-р Огнян Димов представи книгата си "Агресията в семейството"

Доктор Огнян Димов oбсъди агресията в съвременното семейство в неправено досега представяне на книга в Силистра - на открито.

Над 60 силистренци проявиха жив интерес към темата и се разположиха на столове пред областната библиотека за да изслушат автора и да вземат участие в обсъждане на темата за агресията в семейството.

Д-р Огнян Димов завършва с отличие СУ "Св. Климент Охридски", а през 1999 г. защитава докторска степен по философия и психология. През 2000 г. заминава за Франция, за да учи и практикува професията, която счита за свое призвание – психоанализата. След което се завръща в България, а вчера посети и родната Силистра, след дълго отсъствие, за да представи книгата си "Агресията в семейството" .

Доктор Димов даде примери от практиката си и съвети как да предотвратим последствията от конфликта. Според него агресията в семейството придобива особена значимост през последните десетилетия и се превръща в един от основните проблеми на съвременността, от които произтичат множество конфликтни ситуации и в обществото.

Присъстващите на срещата зададоха множество въпроси от ежедневието свързнани със съвременното общество и темата за насилието, както за агресията към себе си, така и за агресията насочена навън, за ролята на мъжа и жената в съвременното семейство и бе направен извода, че агресията се заражда в семейството, а обществото търпи вече нейните последствия.

Модератор и водещ на събитието беше Йордан Георгиев.

Facebook коментари