Петък, 30 Октомври 2020 г.

Излезе първото класиране на седмокласниците за прием в гимназиите в Силистренско

В първото класиране за 34 паралелки в област Силистра участваха 747 ученици, съобщи за "Кворум-Силистра" Габриела Миткова - Началник на РУО - Силистра.

От тях класирани са 732- ма ученици. Те трябва да се запишат до 16. 07. 2020 г.

Не са класирани 15 ученици, които са посочили малък брой желания и балът им не е стигнал за тях. Те автоматично участват във второ класиране без да подават заявления. На 20. 07. 2020 г. тези ученици ще разберат дали продължават да са наприети или са вече приети на освободили се места.
Няма закрити паралелки преди първото класиране.

В 14 паралелки са запълнени всички места. В 4 паралелки има само по 1- 2 свободни места. Останалите свободни места ще продължават да бъдат запълвани на трето и след трето класиране до началото на учебната година.

90, 7 % от кандидатите са приети по първите си желания. По второ желание са приети 6 % от учениците, а по трето желание са приети едва 3 % от учениците.
За момента по- голяма част от учениците (53, 68 %) са приети в професионално образование. Останалите са приети в паралелки за профилирано образование. Превесът на професионалното образование ще се запази, тъй като там има свободни места, които ще продължават да се запълват.

Освен класираните ученици, други 18 ученици с хронични заболявания или със специални образователни потребности са насочени от комисия в РУО и са записани преди класирането на учениците по бал.

29 ученици от други области за кандидатствали и са приети в област Силистра. Най – много (20) са от област Добрич.

50 ученици от нашата област още не са кандидатствали. В момента се изяснява дали имат поправителни изпити, кандидатствали ли са в други области и пр. и ще бъдат издирвани и мотивирани да участват в трето класиране, заедно с неприетите ученици.

Facebook коментари