Сряда, 06 Декември 2023 г.

НАП-Силистра глоби неизрядни търговци за 14 800 лв

13 наказателни постановления за обща сума 14 800 лв. издадоха през ноември служителите на силистренската приходна агенция. Обратно на досега преобладаващите нарушения на осигурителното законодателство, този път всички наказателни постановления са свързани с данъчното законодателство и с Наредба K-18 - за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Най-често констатираните нарушения са неотчетени приходи от продажби, неравнени касови наличности, липса на дневни отчети.
По тази наредба са и два от общо 7-те издадени през миналия месец актове за установяване на административни нарушения. Останалите 5 са за нарушения на разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване.
Общо 41 оперативни проверки извършиха през ноември инспекторите от екип "Проверки" в НАП – Силистра. Обект на извършения контрол са били произходът на стоката и отчитането на продажбите. Седем от проверките са предизвикани от жалби и сигнали от граждани, а 12 са проведени съвместно с други контролни органи – КАТ, Комисия по зърното и фуражите – Добрич.

Facebook коментари