Четвъртък, 04 Март 2021 г.

"Да разКРАСИМ Силистра ЗАЕДНО" призовават организаторите на конкурса, целта на който е облагородяване на междублокови пространства

СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра търси ентусиасти, които да развихрят въображението си и да разпалят съседите си чрез конкурс за (пре)създаване на свое еко място, което да облагородят, използват и опазват.

Заедно с призива "Да разКРАСИМ Силистра ЗАЕДНО", организаторите приканват всички жители на Силистра да се включат в конкурса за (пре)създаване на ново публично Еко_Място в 4 лесни стъпки: да набележат място, което смятат, че има потенциал за развитие; да активират съседи и приятели за включване в дейностите; да направят снимки или кратко видео, с които да предадат своя ентусиазъм и накрая да изпратят идеята си на имейла на Сдружението: durostorum_ss@abv.bg в периода от 13 юли до 26 юли включително.

На следващ етап, комисия ще вземе решение кое пространство да се превърне в ЕКО _МЯСТО и кой екип ще спечели бонуси като: комплект от 2 атрактивни шезлонга с кашпа и храсти между тях, които ще бъдат изработени от Сдружението и монтирани заедно с местната квартална общност; 1 маса и 2 пейки от палети (2 комплекта); 2 броя креативни табели с еко насоченост; бои, лакове, четки, ръкавици и други необходими материали за дейностите.

Всички постъпили идеи ще бъдат оценени в периода от 27 до 31 юли 2020 г. Екипът на Сдружението ще се свърже с кварталната група, подала най-креативното предложение, на 1 август. Всички задружно ще участват в същинската работа по физическото реновиране на новоизбраното пространство през м. август, като в края се очаква новото Еко_Място да бъде открито чрез организирано събитие и при спазване на всички необходими противоепидемиологични мерки, които ще са актуални към този момент.

Конкурсът "(ПРЕ)СЪЗДАЙ СВОЕТО ЕКО_МЯСТО" е поредната инициатива по проект "Партньорство за красива и чиста България", част от програмата _Място България на Сдружение "БГ Бъди активен". Проектът обхваща градовете Силистра, Пловдив, Варна, Шумен, Добрич и Северното Черноморие.

Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", а дейностите се изпълняват с подкрепата на Община Силистра.

Facebook коментари