Събота, 28 Ноември 2020 г.

В Силистра се проведе заседание на Общинския кризисен щаб

Заседание на Общинския кризисен щаб към Община Силистра се проведе днес. В него взеха участие кметът на общината д-р Юлиян Найденов, неговите заместници, секретарят на общината, началникът на отдел "Инспекторат" и Директорът на дирекция "Правна".

По време на заседанието бе разгледана в детайли Заповед № РД-01-393/09.07.2020 на Министъра на здравеопазването, съгласно която, считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в подобни обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 /тридесет/ души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

Facebook коментари