Събота, 25 Март 2023 г.

Момчетата от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" на върха и при 4-5 клас по футбол в зала

Отборът на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" спечелиха провелия се днес преди обяд детския футболен турнир за ученически отбори от 4-5 клас. Общинския ученически Коледно-новогодишни турнир е част от вътрешния спортен календар на община Силистра. Мачовете се играха в салона на природо-математическата гимназия "Св. Климент Охридски". В днешния турнир участваха четири отбора: на ОУ"Св.Св.Кирил и Методий", ОУ"Отец Паисий", "Иван Вазов" и ПМГ. Мина се през пряка елиминация, като се получиха следните резултати:
ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"- ОУ "Отец Паисий" 3:0
ПМГ- "Иван Вазов" 3:2
В финалния сблъсък се изправиха един срещу друг отборите на ПМГ и "Кирил и Методий". Получи се истински футболен трилър. Първото полувреме завърши 1:0 за децата на "Кирил и Методий". Второто полувреме момчетата на ПМГ успяха да се върнат в мача с изравнителен гол. Така завърши и редовното време. По регламент трябваше да бъдат играни 5 минути допълнително игрално време, при което, ако се запазеше равният резултат, двубоя трябваше да се реши с дузпи. Но в продължението децата на "Кирил и Методий" се оказа по-настойчиви и с гол минута преди неговия край грабнаха победата.
Така в крайното класиране първи станаха децата на втори са момчетата от ОУ"Св.Св.Кирил и Методий", втори децата на ПМГ, а трети е тимът на "Иван Вазов" и последни останаха ОУ "Отец Паисий". Съдия на турнира бе Веселин Стойчев, преподавател в УСШ.

Facebook коментари