Вторник, 27 Октомври 2020 г.

Силистренски ученик стана "супер фермер"

Седем са учениците, отличени в конкурса "Моето стопанство" от кампанията "Супер фермер" на Министерство на земеделието, храните и горите и Министерство на образованието и науката. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Те представиха своите идеи за развитие в областта на земеделието. Участниците са от специалности в професионални направления "Техник на селскостопанска техника" и "Растениевъдство и животновъдство" от професионалните земеделски гимназии.

Силистренският ученик от 11-а клас Камен Великов от ПЗГ "Добруджа" е един от отличените с наградата за проекта си "Създаване на ферма "Агробиотик".

Наградата връчи лично г-жа Гинка Катева - директор на Областна дирекция "Земеделие" - гр.Силистра. Научен ръководител на отличения ученик е г-жа Галина Даскалова - преподавател по специалните предмети.

Кампанията "Супер фермер" имаше за цел да даде възможност на учениците от професионалните гимназии по селско стопанство да се срещнат с успели фермери в нашата страна, които да им разкажат за земеделския си бизнес. Срещите се проведоха на територията на цялата страна, под формата на "Дни на отворените врати". Учениците разгледаха стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като се запознаха отблизо с дейността им.

снимка: ПЗГ "Добруджа" - Силистра

Facebook коментари