Неделя, 16 Юни 2024 г.

От утре 3 в 1 в Силистра: без спешна помощ, без спешен кабинет и без денонощна аптека

Колективна оставка подадоха медиците от Спешното отделение на болницата в Силистра.

Така областният град се превръща в единствения в България без дежурен неотложен кабинет, без денощна аптека, а от утре и без спешна помощ.

Малко след полунощ на 15 срещу 16 юни дежурният д-р Бейти Насуф и сестрите от Спешното отделение на болницата излезли навън, докато се прави поредната дезинфекция на помещенията. "Виждаме един господин с телефона, снима нас, почна да обижда, да унижава с изрази които не бих искал да използвам в момента. След което аз извиках полиция, охрана, имаше много бърза реакция от тяхна страна, дойдоха, но той като ги видя още повече започна да агресира", обясни потърпевшият д-р Бейти Насуф.

В социалните мрежи мнозина се изказват срещу медиците. Директорът на болницата д-р Даниела Костадинова написа отворено писмо до обществеността в защита на колегите си. Случаят, според лекарите, прелял чашата и те подадоха колективна оставка. Те обявиха, че напускат Спешното отделение в понеделник в 8.00 часа.

Така Силистра е отново уникален град, втори като него няма в България, но едва ли това е повод за голяма гордост в момента.

видео: бТВ
репортер: Любомир Добрев

Facebook коментари