Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Областният управител покани на визита в Силистра посланика на Ирландия

На среща в Областна администрация Русе областният управител на област Силистра Ивелин Статев покани Негово превъзходителство Майкъл Форбс - извънреден посланик на Република Ирландия, да гостува в Силистра. Срещата бе с домакинството на Галин Григоров - областен управител на област Русе.

Повод за визитата на дипломата бе откритата изложба "Оценката за Шоу" в Регионална библиотека "Любен Каравелов" в най-големия крайдунавски град, посветена на писателя Джордж Бърнард Шоу. Тя е създадена по повод 30-ата година от установяването на дипломатически отношения между Българя и Ирландия. В нея са включени 13 панела със снимки и текст на български език. В програмата на събитието бе и едночасова прожекция на филм с български субтитри за живота на великия писател.

В деловата среща на посланика и двамата областни управители е обсъдена възможността за задълбочаване на двустранните отношения на регионално и местно ниво преди всичко в сферата на туризма и културата. В своето експозе г-н Статев допълни представата на госта за Дунавската цивилизация и за различните цивилизационни периоди, част от които са имали своето развитие в Силистра.

Facebook коментари