Понеделник, 04 Март 2024 г.

Със съдействието на премиера Бойко Борисов ще бъде укрепен потъващ жилищен блок в Тутракан (Снимки)

Със съдействието на премиера Бойко Борисов се вземат спешни мерки за укрепване на наклонен заради потъване жилищен блок в Тутракан.

Това съобщи кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов. Той и областният координатор на ГЕРБ в Силистра д-р Тодор Тодоров тази сутрин са запознали премира с проблема.

В следобедните часове директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов е посетил Тутракан и е направил оглед на блока със специалисти от "Геозащита" в Плевен. Взето е решение за не повече от три седмици да бъдат направени съответните проучвания и проекти и да се кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране за укрепването на жилищния блок.

Според кмета на Тутракан д-р Димитър Стефанов блокът е с отклонение на север от 25 сантиметра и е потънал с близо 40 сантиметра. Блокът е с 6 входа и на 8 етажа със 144 апартамента, в които живеят близо 400 души. Установено е, че няма свлачищни процеси, а потъването е от повредена канализация за отпадни води.

Няма опасност за живеещите в блока, каза д-р Димитър Стефанов.

Facebook коментари