Вторник, 14 Юли 2020 г.

Зрелищно екстремно състезание, което трябва да финишира в Силистра, ще се проведе в събота

В събота, 20 юни, две екстремни момчета ще проведат зрелищно състезание по Дунава. Световният рекордьор в акробатичния парапланеризъм Весо Овчаров и най-добрият ни кайтсърфист Никола Абаджиев-Коки ще се опитат да преминат България от запад на изток, като Весо ще прелети над Дунавската равнина с парапланера си, а Коки ще мине по реката с кайтсърф.

Първоначално идеята е била за самостоятелно преминаване на Никола Абаджиев, но после спортният мениджър на Red Bull Кирил Николов-Дизела предложил на друг атлет от отбора - Весо Овчаров, също да участва. Така, докато прекарвали времето си, затврорени вкъщи, заради извънредното положение, решили следващото предизвикателство да е на българска територия.

Стартът ще бъде в 7:00 сутринта в събота при Ново село, като за 12 часа двамата атлети трябва да се опитат да изминат колкото могат повече километри. Трудното и за двамата ще бъде вятърът, който може да си промени посоката, а може и съвсем да отслабне.

През цялото време професионален екип ще заснема от различни гледни точки случващото се във въздуха и във водата, а хората ще могат да следят онлайн в социалните мрежи състезанието. Всеки, който иска да види преминаването на Коки, може да го засече в някой от големите градове по Дунав: Видин, Лом, Кузлудуй, Никопол, Свищов, Русе, Силистра. А Весо се очаква да се появи в небето над Белоградчик, Монтана, Плевен, Бяла, Разград, Шумен и Добрич и Силистра.

Ако Весо успее за 12 часа да прелети цялата страна, това ще бъде национален и европейски рекорд.

Снимка: Весо Овчаров

Facebook коментари