Неделя, 25 Октомври 2020 г.

РЗИ-Силистра: 298 проверки през месец май и 2 акта за констатирани нарушения

Здравните инспектори от дирекция "Обществено здраве" са извършили общо 298 проверки на обекти с обществено предназначение, на продукти, стоки и дейности със значение за здравето на човека през месец май 2020 година. За констатирани несъответствия със здравните изисквания са издадени 2 акта, разбираме от отчета на дирекция "Обществено здраве" за месец май, качена на сайта на институцията.

Проверки на пазара бутилирани питейни води – 15 проверки, не са констатирани несъответствия.

Извършени са 69 проверки за спазване на забраните за тютюнопушене, съгласно изискванията на чл. 56 и 56а от Закона за здравето.

През месеца е постъпила една жалба за тютюнопушене в заведение за обществено хранене-гр. Силистра. При проверката не е установено тютюнопушене на територията на заведението.

Здравните инспектори и експертите от дирекция "Обществено здраве" са извършили 89 проверки на територията на градовете Силистра и Тутракан на различни търговски обекти (хранителни магазини, фризьорски и бръснарски салони, магазини за лична и битова козметика, автогари, заведения за обществено хранене и др.), училища и детски градини, фитнес зали, перални, открити площи (паркове, междублокови градинки, детски и спортни площадки, пазари и др.), относно спазването на противоепидемичните мерки срещу COVID-19. За констатирани нарушения са връчени предписания, оказана е консултативно-методична помощ и са отправени препоръки за стриктно спазване на мерките, разпоредени със заповедите на МЗ.

Facebook коментари