Неделя, 04 Юни 2023 г.

Туристическо дружество в Силистра актуализира програмата си до края на годината

Туристическо дружество "Дочо Михайлов" Силистра проведе на открито пред хижа "Ален мак" в парка "Орехова гора" годишното си отчетно събрание.

Проведените дейности за периода - март - декември 2019 г.- събития, подобрения на хижата и почистване на крайдунавската база във Ветрен, бяха отчетени от председателя Виолета Атанасова.

Председателят на Контролния съвет Данчи Кирякова представи финансовата картина на дружеството.

Утвърден бе календарен план за второто полугодие, с уговорката, че всичко може да се промени спрямо актуалната обстановка в страната и в света. Най-близките събития: тази събота - с коли - пътуване до с. Оногур, Добричко, където е част от т.нар. Сухоречие - скални манастири, красиви гледки над язовир и др. Седмица след това е повторното почистване на базата във Ветрен, с цел нейното пускане в действие за туристи от дружеството, както и за гости - от 1 юли.

На 3-5 юли има има организация за провеждане на тур до природния обект "Райско пръскало" в резерват "Джендема" в Национален парк "Централен Балкан". През м. август - тур до хижа в Стара планина (Балкана). През м. септември ще има организация за няколко дневно морско летуване в м. "Бялата лагуна" край Балчик.

През м. октомври - походи до м. Кълнежа - манастира "Покров Богородичен" и по екопътеките край блатото в Биосферен парк "Сребърна". През м. ноември е второто издание на вътрешно-дружествения кулинарен конкурс "Ден на производителя" - на х. "Ален мак". На финала е посрещането на Нова година отново там.

Общото събрание на Дружеството утвърди 81 нови членове, някои от които вече са участвали в събитията в предишната година, за отбелязване - богата на пътувания, за разлика от първите месеци на настоящата година, когато също имаше изпълнен с много предложения план, но те останаха нереализирани заради коронавируса. С едноминутно мълчание участващите във форума почетоха паметта на академик Стефан Воденичаров - член на УС на БТС.

Facebook коментари