Неделя, 22 Май 2022 г.

Силистренче подписа с един от каталунските футболни грандове

На 21 май 2020 година младата футболна надежда, родом от Силистра, Димитър Димитров, е подписал договор с един от каталунските футболни грандове - Girona Futbol Club, S.A.D. За това разбираме от профила на майка му Миглена Дочева в социалната мрежа.

Тя е от Силистра – завършила е бизнес и финанси, а преди това ОУ "Иван Вазов" и СУ "Никола Вапцаров" в крайдунавския град (бащата Димитър е родом от Зафирово):

"Синът ни Димитър Димитров скоро ще навърши 13 години. Роден е и живее на остров Майорка и вече 8 години тренира футбол. Миналата година беше избран в представителния отбор на острова и го поканиха на 16 от 18-те проби за сборния отбор на Балеарските острови. Накрая беше избран и игра на шампионата на Испания за деца до 12-годишна възраст.

Този февруари получихме предложение от каталунския Футболен отбор "Жирона" за 3-годишен договор, за да живее, учи и тренира в тяхната школа. Бяхме на посещение и останахме с прекрасни впечатления: приемат деца от 14-до 19-годишна възраст. За него ще има наставник, защото са твърдо решени, че го искат, за да го развиват. На 21 май подписахме договора и към края на август ще влезе в семейството на "Жирона" от едноименния град".

Барселона и Еспаньол са най-титулуваните отбори в Каталуня. Жирона е третия по-известност отбор в най-богатата испанска област.

Клубът е основан през 1930 година. Домакинските си мачове играе на арена "Монтиливи", с капацитет 13500 човека. До сезон 2018/19 клубът никога не е достигал до испанската Примера дивисион. Завършва сезона на 18-то място и отново играе Сегунда Дивисион следващия сезон, където след 32 кръга заема 5-то място

Facebook коментари