Вторник, 25 Януари 2022 г.

Продължава раздаването на хранителни пакети по проект в борбата срещу коронавируса в силистренските общини

Сдружение с нестопанска цел "Женско сдружение Екатерина Каравелова" Силистра"продължава работата си по проект във връзка с ликвидиране на проблема с коронавируса (COVID-19), чиято реализация е в периода 1 юни – 17 юли 2020 г.

Финансирането е по линия на Дарителски фонд "Обединени срещу Covid-19" за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда (най-уязвимите групи, засегнати от кризата) в цялата страна по време на кризата с коронавируса.

Обект на разпрeделение на поредните пакети с различни видове храни бяха семейства от селата в Йорданово - община Силистра, Любен - община Ситово, Зарник, Средище, Посев и Голеш - община Кайнарджа. На общо 100 адресата се доставят хранителните пакети.

По време на акцията хората, на които се дават по списък храните, получават и информация какво поведение трябва да имат по време на коронавируса и по принцип в името на здравето си.

Пак по проекта респираторни маски, ръкавици и престилки е предвидено да бъдат предоставени на Център за спешна медицинска помощ в град Силистра.

Facebook коментари