Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

Силистренският певец Ивайло Марков с премиера на новата си песен в YouTube

Поп певецът Ивайло Марков от Силистра, чиято изява засега е основно в YouTube вече има нова песен, заснета във видео клип. Тя се казва "Била си ти" и заслуга за нейната поява имат: Иван Неделчев (музика и аранжимент), запис - Петър Петров и Детелин Йосифов (той и мастеринг ), текст - Михаил Жеков, оператор - Глория Христова, дрон - Искрен Смит, видео - Адриан Ал Жазар и Кристиян Тодоров, актриса - Елизабет Джесика. Клипът е заснет със специалното съдействие на комплекс "Дунавска Перла" край р. Дунав при с. Попина. Част от снимките са обаче на морето, подобно на предишен клип на силистренеца, който записа и кратка "кариера" като тенор в Смесен хор "Седянка".

Преди по-малко от година пак в същото електронно пространство в интернет Марков пусна песента си "Едно момиче", която има над 3 000 показвания. Малко по-голям от нея е интересът към песента "Защо ли повярвах", която е от м. януари т.г.

Миналата година в интервю за "Алтернатив прес" Марков заяви: "Аз съм Ивайло Симеонов Марков, на 31 години от град Силистра. Още като дете мечтаех да се занимавам с музика. Израснал съм с песните на Тони Димитрова, Васил Найденов, Пламен Ставрев, Веселин Маринов. Определям стила си като естраден поп с по-класическо звучене, но винаги съм готов да експериментирам и в други посоки" .

Кои са поп певците от Силистра, актуални на концертния подиум: Тита (Христина Миленова), Йордан Марков, Ели Раданова, Яна Сабанова и др. От преди тях е Йълдъз Ибрахимова, която обаче е джаз прима, също силистренка родом, но живееща от години първо в София, а после и в Анкара, Турция, където е омъжена. Актуален е и юбилярът Христо Сарафов - оперен и оперетен певец в Музикален театър София.

Facebook коментари