Понеделник, 10 Август 2020 г.

Полицията в Силистра затяга контрола за студентския празник

Комплекс от превантивни и контролни мерки са предприети от полицията и пожарната в Силистра за осигуряване на добър обществен ред и сигурност по време на студентския празник 8 декември. В заведенията (две в областния град и едно в село Айдемир), където ще бъдат организирани празненствата, служители на звеното "Пожарна безопасност и спасяване" извършиха тематични проверки, обхващащи условията за евакуация, изправността на противопожарните уреди и състоянието на отоплителните, електрическите и вентилационните инсталации. Няма констатирани нарушения, но с превантивна цел са проведени инструктажи с персонала на заведенията за стриктно спазване на противопожарните изисквания.
Полицейски екипи са в готовност да осъществяват засилен контрол главно за превишена скорост, неправоспособност и употреба на алкохол по пътищата, водещи към местата за празнуване. С оглед предотвратяване на инциденти, с управителите на заведенията и с охранителите са проведени разговори и са уточнени начините за бърза връзка и взаимодействие с полицията.
При забелязване на нарушения на обществения ред или други предпоставки, застрашаващи безопасността по време на студентския празник, гражданите може да подават сигнали на тел.166 или 112.

Facebook коментари