Неделя, 01 Октомври 2023 г.

С нов кабинет по роботика се сдоби ПМГ в Силистра

Кабинет за занимания с роботи беше официално открит на 05.06.2020г., в ПМГ "Св. Климент Охридски", гр. Силистра.

Чрез Училищното настоятелство, в лицето на председателя - Данчо Димитров, Гимназията кандидатства с проект "Информатиката в роботиката – път към създаване на изкуствен интелект" и спечели финансиране на стойност 7500 лева за оборудване на кабинет по Роботика. В него ще се стимулира още повече интересът на учениците към науката и технологиите чрез занимания с роботи - хуманоиди и LEGO роботи.

Проектът се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България "Ти и Lidl за по-добър живот" в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

На откриването г-жа Анелия Невска, директор на ПМГ "Св. Климент Охридски", сподели: "Подобни инициативи ни помагат да поддържаме високо ниво на обучение и да подобряваме материалната база в гимназията".

Всички участници в проекта са обединени около една единствена цел - да стимулират учениците да прекарват колкото се може повече време в училище, да им е приятно тук и да развиват все повече своите умения.

На откриването присъстваха г-н Данчо Димитров - председател на Училищното настоятелство към ПМГ "Св. Климент Охридски", г-жа Цветана Цанова – председател на Обществения съвет към ПМГ "Св. Кл. Охридски", учениците, които членуват в Клуб по роботика в ПМГ, както и заинтересованите ученици, учители и родители.

Част от учениците, записани в Клуб по роботика, специално конструираха и демонстрираха робота с Lego Mindstorms EV3.

Facebook коментари