Сряда, 03 Март 2021 г.

Жители на село Искра първи подпомогнати чрез фонд за ликвидиране на коронавируса

Сдружение с нестопанска цел "Женско сдружение Екатерина Каравелова" Силистра стартира една от дейностите си по проект във връзка с ликвидиране на проблема с коронавируса по линия на Дарителски фонд "Обединени срещу Covid-19". Той е за подпомагане на лечебни заведения и на най-уязвимите групи, засегнати от кризата и е разчетен за 45 дни в периода 1 юни – 17 юли 2020 г.

Жители на село Искра, община Ситово – на първо време във встъпителната акция са 15 семейства, получиха пакети с хранителни продукти, както и средства за предпазване от актуалната вирусна инфекция (предпазни маски и дезинфектанти на спиртна основа). Те са част от общо 100, предвидени в проекта. Членовете на тези семейства ще бъдат информирани как да живеят в средата от вируса, така че да направят максималното, за да се предпазят от него.

Целевата група е също за самотни възрастни хора, болни, деца и безработни. По предварително условия с част от средствата ще бъдат закупени респираторни маски, ръкавици и престилки, за да бъдат предоставени на Център за спешна медицинска помощ Силистра.

информация: Версинаж

Facebook коментари