Вторник, 24 Май 2022 г.

Учредиха стипендия в памет на Петър Хърватев – дългогодишен директор на гимназията "Никола Вапцаров" с. Средище

2 юни 2020 г. се превърна в един необичаен празник за ПГМСС– празник на доброто, съпричастността и благотворителността, празник, доказал за пореден път, че дарителството - една многолетна традиция е жива и до днес.

На този ден за първи път официално бе връчена, учредената по повод 60 годишния юбилей на гимназията, еднократна годишна стипендия на името на Петър Хърватев – дългогодишен директор на гимназията с особен принос за оцеляването, развитието и просперитета на училището.

Учредители на тази награда са наследниците на г-н Хърватев – сем. Динкови и сем. Хърватеви.

По волята на дарителите тази стипендия в размер на 500 лева ще се връчва ежегодно на първенеца на випуска.

Щастието да бъде пръв носител на това отличие има Кристина Бонева от 12а клас - първенец на випуск 2020 г.

"Кристина показа през годините на своето обучение не само отлични резултати, но с чест представяше името на училището с участието си на регионални и национални състезания и конкурси", четем в пост на страницата на училището.

Наградата бе връчена от дъщерята на г-н Хърватев – Виолета Динкова. Тя с умиление сподели за огромните грижи и отдаденост на своя баща за който училището е било над всичко.

Г-н Неделчев, директор на гимназията, благодари на дарителите и сподели, че за всички работещи в гимназията е чест и огромна отговорност не само да продължим започнатото, но и да градим достойното лице на нашата гимназия, за да бъде тя днес едно от водещите земеделски училища в страната.

Развълнувана до сълзи Кристина получи и плакет с името на Петър Хърватев, огромен букет от рози и много подаръци.

Facebook коментари