Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Самолета в Силистра се превръща в мултифункционална зала за провеждане на събития

За няколко години, благодарение на община Силистра и СНЦ ,,Дуросторум-Дръстър-Силистра" мястото около самолета от времето на СССР, поставен в крайдунавския град през 80-те години, бе облагородено.

Нов проект "The Aircraft Social Lab" се изпълнява от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" с финансовата подкрепа на Асоциация "MitOst e.V." – Германия, в партньорство с Община Силистра и ЦМИ "Мегатон" предвижда вътрешността на самолета да се превърне в мултифункционална зала за провеждане на събития, разбираме от страницата в социалната медия на сдружението.

На 23 май бе проведена работна среща "на терен" по проект "The Aircraft Social Lab" (изпълняван е от СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" с финансовата подкрепа на Асоциация "MitOst e.V." – Германия, в партньорство с Община Силистра и ЦМИ "Мегатон"). Участваха Станислав Мъжгалов - директор на Авиомузей Бургас, членовете на УС на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" – бенефициент по проекта, Миглена Илиева - ЦМИ "Мегатон" – партньор по проекта, Гинка Вандева - директор на ОДК Силистра (стопанин на "Самолета" и на терена около него), както и доброволци от Сдружението.

Във Фейсбук партньорите по проекта заявиха: "Радваме се, че успяхме да привлечем едни от най-добрите специалисти в областта на реновирането на самолети от гражданската авиация, които извършиха оглед на летателния апарат с цел превръщането му в мултифункционална зала за провеждане на различни събития. Получихме ценни идеи и съвети, които ще приложим в бъдещите си дейности.

В знак на подкрепа и готовност за бъдеща съвместна работа г-н Мъжгалов засади и цвете в атрактивната лодка. Партньорите от ЦМИ "Мегатон" с присъщата си енергия огласиха квартала със знаковата песен "I Believe I Can Fly". Благодарение на младите таланти от вокалната школа и техния ръководител, песента се превърна в своеобразен химн на проекта. Предстоят и други работни срещи с експертни екипи с оглед максимално прецизиране на процеса по преобразяването на машината".

Facebook коментари