Петък, 01 Март 2024 г.

Betenemy: Как се развива тениса в България?

Ако заговорим за български тенис, не можем да пропуснем и името Григор Димитров. Хасковлията бързо доказа, че с повече тренировки и желание може да достигне много сериозни висоти. Мнозина смятат неговите успехи за основен двигател в създаването и изграждането на нова родна тенис вълна. Със сигурност човек с подобни успехи може да повлияе на младите хора да разберат, че до този момент тенис кортът може да се е струвал далечно и невъзможно изпитание, но очевидно вратите са отворени за хората, които са готови да инвестират времето си в този спорт.


И макар резултатът често да закъснява, един поглед към родната статистика показва, че имаме сериозно количество родни представители на международната сцена. Разбира се, Григор наистина води убедително тази класация и печели вниманието, но имена като Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Донски също не трябва да се подминават с толкова лека ръка. Повечето ни момчета са сравнително млади, а физиката им е впечатляваща и много скоро може да започне да дава резултати. Трябва да запомним, че на тази спортна сцена има много конкуренция и битките се водят за всяка точка.


С появата на Гришо, мнозина започнаха да вярват, че тенисът е прекалено лесен и почти всеки може да го играе, но истината е друга - първата ни ракета владее толкова добре топката, че винаги всичко изглежда много добре. И докато вторият след Григор - Кузманов е само с около 301 позиции от първата ни ракета и да, разликата е главоломна, но подозираме, че времето ще достави необходимия опит. Забелязвали сме една особена тенденция в тениса, която показва, че са необходими само няколко турнира, за да видим бързо скъсяване на дистанцията. Що се отнася до тениса на локално ниво, ситуацията изглежда повече от обещаваща.


В момента се оказва, че имаме действащи тенис школи в почти всеки по-голям град на страната. Букмейкари като бет365, които са известни с анализа и следенето на спортната тенденция, започна да предлагат бет365 бонус за всички почитатели на този спорт, а щом те вярват в бъдещето на този спорт, ние също трябва да вярваме. И дори възрастта на дамите печели внимание.


Петя Аршинкова, която в момента е на първо място в родното класиране при жените е само на 22 години. Останалите дами също се движат в тази възрастова група, като това показва само, че в момента в този спорт се инвестира достатъчно, търсят се млади таланти и надеждите няма да приключат с Григор.


Друго име от силната страна на този спорт в родното първенство е състезателят Мартин Димитров, който идва от школата на НСА и е само на 23 години. Родният спорт определено е млад и има нужда от опит, но именно възрастта позволява натрупването му, както и издигането в професионалния спорт.


Нека не забравяме, че тайната в този вид състезания винаги е била само една - практика, тренировки и постоянство. След като имаме един човек, който доказа, че големите в тениса не са толкова страшни, тогава е само въпрос на време, преди да произведем следващото поколение качествени състезатели. Тенисът продължава да бъде спорт с благородническо потекло, който се нарежда спокойно до популярни дисциплини като футбола и баскетбола. А играчите и почитателите на онлайн залози са използвали своите знания, за да ги превърнат в добри финансови постъпление. В мрежата можете да откриете сериозно количество съвети за поставянето на залог, следенето на най-актуалните имена и още много други, следователно интересът не стихва, а само се засилва. А не трябва да забравяме, че юни наближава и ще можем да видим как се е отразила почивката на големите, изненадите наистина тепърва предстоят.

Facebook коментари