Вторник, 24 Май 2022 г.

Да даряваш от сърце по време на криза или за пътя на честта и достойнството

Г-н Явор Георгиев оказа подкрепа за Област Силистра за над 280 000 лева по време на извънредното положение

През последните напрегнати месеци на изпитания, белязани от борбата на обществата срещу опасностите и разпространението на коронавируса, се срещнахме със силата на благотворителността, на проявеното добро – тук и сега, в защита и за спасение на човешки животи.

Даренията от г-н Явор Георгиев – бизнесмен, председател на Надзорния съвет на "Първи май" АД гр.Силистра, ни показаха измеренията на дарителството в трудни времена, една добродетел, завещана ни от българските горди възрожденци, съхранена като чест и достойнство в характера на един млад и успешен лидер.

Много са поводите за благодарност към него, изразени от медици, от ръководството на "МБАЛ – Силистра" АД с изп. директор д-р Даниела Костадинова, Областна администрация Силистра, Община Силистра, ОД на МВР Силистра, от социални работници, държавни служители и граждани.
Хроника на доброто на г-н Явор Георгиев:
- В навечерието на Световния ден на здравето - 7 април, професионален празник на медиците, силистренската болница обяви даренията от г-н Явор Георгиев с благодарност към него и към ръководството на дружеството, в което той е председател на Надзорния съвет - "Първи май" АД, за тяхната съпричастност и безценна подкрепа за МБАЛ - Силистра.

Първите дарения от г-н Явор Георгиев са в памет и признателност към неговия баща - уважаваният от няколко поколения силистренци д-р Стоян Петров Георгиев.

Общата стойност на закупените и дарени средства е за над 180 000 лева.

- В подкрепа на местния бизнес г-н Явор Георгиев и фирма "Силед" АД уведомиха всички свои търговските партньори и преустановиха събирането на наеми на всички фирми, които не извършват дейност по време на извънредното положение. В местните медии представителите на бизнеса изказаха своята благодарност за високохуманните действия на г-н Явор Георгиев, за грижата и отношението към хората по време на кризата.

- Г-н Явор Георгиев и ръководените от него фирми осигуриха и продължават да провеждат безплатно PCR-тестване на медици и служители на първа линия от различни държавни и общински структури.

От 27 април 2020г. стартира кампания за изследване с индивидуални PCR – тестове за Covid-19 на служителите от МБАЛ – Силистра, включително и в "Спешно отделение".

Обхванати са различни структури - служители на първа линия в РУ на МВР-Силистра, Дирекция "Социално подпомагане"–Силистра, ДФ "Земеделие", ОД "Земеделие" гр.Силистра, РЗИ - Силистра.

Закупуването и организирането на изследванията с индивидуални PCR тестове в специализирани за това лаборатории е изцяло по инициатива на г-н Явор Георгиев - председател на Надзорния съвет на "Първи май" АД и неговия екип и със средства, заплатени от неговите компании.
В навечерието на професионалния празник на "Първи май" АД, топли думи на благодарност към г-н Явор Георгиев бяха споделени в медиите на Силистра.
- Явор Георгиев финансира PCR-тестове за работещите в риск

Изпълнителният директор на "МБАЛ -Силистра" АД д-р Даниела Костадинова изказа на сайта на лечебното заведение своята благодарност към нашия съгражданин Явор Георгиев за дарените PCR тестове.Тествани са всички служители на болницата – 500 теста, както и още 200 теста за служители на ЦСМП, РЗИ, МВР – Силистра, социални работници и служители на децентрализирани държавни структури.

"За наша радост всички проби се оказаха отрицателни. Това е изключително важен факт за ограничаване на епидемията в нашата област и внасяне на спокойствие сред всички работещи в риск. Благодарни сме на всеки жест, който е направен от сърце и навреме!" – се казва още в благодарствения адрес.
Тестването продължава.
Да дариш не означава да даваш, а да подкрепяш от сърце и с интелект в необходимия момент. Във Вечната книга е посочено: "Навременната помощ е двойна помощ!".

На най-обичания празник на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, г-н Георгиев отбелязва своя рожден ден!
Има нещо красиво и символично – в деня на духа празнува един български дарител с голямо сърце, подпомогнал своите съграждани в труден момент, за да отдалечи опасността от живота им!

Повече от 15 години на 24 май г-н Георгиев дарява средства на отлични ученици в Природоматематическа гимназия "Св. Климент Охридски" в Силистра - знак на благодарност към учителите и към младите таланти на гимназията.

Един истински дарител заслужава почит и признателност на своя рожден ден!

За Силистра и България г-н Явор Георгиев е доказал се бизнес лидер със златно сърце! Добротата извира от човешката душа. Истинската човечност е присъща само на хората с големи сърца.

Facebook коментари